2012. november 10., szombat

Festés kávéval


 Papíron és textilen is kipróbáltam. A papír ötlete menet közben jött, mert a hideg kávéba áztatott csipkét papír törlőre tettem ki, hogy foltosan szívja vissza a színt, nem akartam, hogy egyenletes legyen. Összegyűrt papírtörlőn csak ott szívta ki, ahol hozzáért a papír...

Aztán a papírtörlőre kis nescafe granulátumot szórtam,ami a víz miatt márványosan szétfutott, és imádtam a hatását.
A papírtörlőket a fűtőtesten szárítottam meg, a csíkok a fűtőtest bordái miatt alakultak ki ott gyorsabban száradt.
Gondoltam, hogyha a papírtörlő ilyen jól néz ki, kipróbálom DIPA kartonnal is, a formalyukasztómmal nyomtam címke formát és beletettem a kávéba. Pár perc alatt elázott annyira, hogy nem mállott még szét, de a szélét jól  felmarta, úgyhogy kivettem és a fűtőtesten szárítottam meg.

  

Tapasztalataim szerint annál "szebb" a hatás, minél hirtelenebb a száradás,
A csipkék szélén sötétebb, ahogy látszik, és amúgy is, teljesen kiszámíthatatlan és szabálytalan az eredmény.
Tényleg olyan lett, mint ami már jó régi és mindenki összekente.

A folyamat visszafordítható, egy alapos mosással hófehér lenne megint, ezért mosni való textilekre nem ajánlom, de olyanra, ami nem lesz mosásban, mindenképp!
Ezeket a csipkéket az ünnepi asztalunkra szánom majd poháralátétnek, így ha véletlen vörösbor foltos lenne, szerintem az is csak tovább dobna rajta ezek után.


 


A papírnál száradás után némi hullám maradt, amit vasalóval oldottam meg, és mivel korábban a gondatlanságom miatt felolvadt némi műszál és keményítő a vasaló talpára, ez a vasaláskor fekete szemcsék formájában jelent meg. A nagyobb foltokat a nedves felületre szórt granulátum feloldódása utáni elmaszatolással oldottam meg.

Az utolsó képen a teljesen véletlenül tökéletesen a képbe és stílusba illő sandiland kitűzőm,amit ma hozott a posta!
Andi munkáit ITT találjátok!5 megjegyzés:

  1. igazi vintage hangulat, nagyon szépek! Szeretem a kávé, tea színezést. Hol lehet ilyen cimkelyukasztót kapni?

    VálaszTörlés
  2. Why Should You Buy Trustpilot Reviews?

    Obviously, to grow an online business it’s very important to make an extraordinary introduction to your business. In the event that the client checks your profile rating, it will inspire them and convince to buy from you. Shockingly, Trustpilot has been providing service their to the businesses to grow them for years.

    Please visit our service link: Buy Trustpilot Reviews

    VálaszTörlés

Share |